JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 9 juli 2020 VECKA 28

Elbilstillverkaren Nevs – National Electric Vehicle Sweden – har ingått ett samarbete med State Grid Electric Vehicle Service som ägs av den kinesiska staten. Enligt avtalet ska Nevs leverera elektriska personbilar och elektriska transportfordon.

– Jag är mycket stolt över att State Grid har valt Nevs som en prioriterad partner för mobilitetslösningar och som en leverantör av elfordon, säger Stefan Tilk, Nevs vice ordförande i ett pressmeddelande.

State Grid Electric Vehicle Service är ett helägt dotterbolag till State Grid Corporation of China (SGCC), världens största offentliga företag. Företaget, som bygger och driver kraftnät som sin kärnverksamhet, har 1,87 miljoner anställda liksom ett aktiekapital på motsvarande drygt 250 miljarder kronor.

– State Grid spelar en mycket strategisk och operativ roll i Kinas övergång till mer hållbara lösningar, säger Stefan Tilk i samma pressmeddelande.

Nevs grundades 2012 då det förvärvade huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobiles konkursbo. Företaget har sitt huvudkontor, centrum för forskning- och utveckling liksom produktion i Trollhättan. Just nu byggs även en andra produktionsanläggning och ett forsknings- och utvecklingscenter upp i kinesiska Tianjin

Nevs ägs av National Modern Energy Holdings, (NMEH), Tianjin Binhai Hi-Tech Industrial Development Area (THT) och State Research Information Technology (SRIT).

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)