JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ska samordna de smarta elnäten

Ska samordna de smarta elnäten

I december 2015 beslutade regeringen att tillsätta ett forum för smarta elnät med tillhörande kansli. Nu är det klart att Maria Sandqvist blir kansliets chef med uppgift att ta ett helhetsgrepp och skapa ett brett samarbete om smarta elnät.

– Forumet har en mycket viktig uppgift i att skapa ett brett samarbete om smarta elnät där de kompetenser som området spänner över finns representerade. Jag ser fram emot att få ta ansvar för detta viktiga uppdrag, säger Maria Sandqvist i ett pressmeddelande.

Hon är för närvarande verksamhetsansvarig för produktkrav och miljö på Teknikföretagen, och har erfarenhet från bland annat näringsdepartementet, Naturvårdsverket och Energiutvecklingsnämnden.

Kansliets ska stödja forumet genom att bland annat främja och utveckla en dialog om smarta näts möjligheter, följa upp genomförande av handlingsplanen för smarta nät, identifiera åtgärder och rekommendationer för områdets utveckling, främja smarta elnät som en tillväxtbransch på en global marknad och planera för samhällsekonomiska utvärderingar och analyser med syfte att avgöra hur smarta elnät kan bidra till de nationella miljö-, klimat och energimålen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)