JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 19 september 2020 VECKA 38

Förra året köpte finska Scanfil den svenska kontraktstillverkaren Partnertech. För drygt två veckor blev det klart att det finska företaget sälja samtliga aktier sitt dotterbolag Partnertech Karlskoga. Nu är det klart att Karlskogaföretaget Permec Group tar över som ägare. Närmare 30 procent av personalen har dock varslats, enligt nwt.se

Köparen Permec Group är familjeägt med lokal förankring i Karlskoga och gedigen erfarenhet av branschen. Lars Blomgren äger företaget, medan hans son Magnus Blomgren tar över som vd för  Partnertech medan sonen Anders Blomgren är vd för företaget Finmek.

Planen framåt är att samordna verksamheten i de två företagen Finmek och Partnertech, vars verksamheter kompletterar varandra väl. Inom vissa områden finns dock överlapp.

– Ofta när företag gör den här typen av affärer pratar man om synergieffekter som vanligtvis ligger på en till två procent. Här är det högre, säger Lars Blomgren till nwt.se

Men trots att affären ses som positiv av bland annat Partnertechs fackliga företrädare, så kommer den med varsel. Igår varslade företaget 35 av de 120 anställda om uppsägning.

– Vi har haft det jobbigt med lönsamheten, så varslet var nog väntat. Men det är klart att folk blir oroliga, säger Torbjörn Bergqvist, facklig företrädare på Partnertech till nwt.se.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)