JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Sedan ägarbytet för tre år sedan har det tyska inbyggnadsföretaget Kontron genomgått en plågsam process för att åter bli vinstgivande. Men trots en omvälvande omorganisation har lönsamhet inte nåtts. Företagets styrelse har därför beslutat att avskeda vd Rolf Schwirz med omedelbar verkan. Dansken Sten Daugaard har tagit över vd-posten.

– Min första prioritet är ett snabbt genomförande av de förändringar som redan påbörjats. Vårt mål är att skapa mervärde för våra kunder genom kundnärhet och innovation, för att återställa lönsamheten, och att återvända till ett positivt kassaflöde så snart som möjligt, säger Sten Daugaard i ett pressmeddelande.

För tre år sedan bytte Kontron ägare. Då startade en process att få samman företaget i en enhet som drar åt samma håll. Enbart i Tyskland bestod Kontron av uppåt 30 kontor, alla verksamma sida vid sida som oberoende småföretag.

Sedan två år har företaget ny ledning och allt är omorganiserat. Förra året avslöjade företaget sin nya strategi: Kontron ska gå från att vara ett hårdvaruföretag till att satsa mer på mjukvara och lösningar inom Internet of Things och Industri 4.0. Sedan dess har över hälften av de som ingår i ledningsgruppen för R&D bytts ut.

Trots detta minskade företagets omsättning under årets andra kvartal med drygt 16 procent jämfört med samma kvartal 2015. Samtidigt syns ingen ljusning vid horisonten inom någon av företagets affärsenheter, vilket är bakgrunden till att vd Rolf Schwirz får gå med omedelbar verkan.

– Sten Daugaard kommer nu att driva företaget framåt när det gäller intäkter och resultat, i systematiska, planerade åtgärder, säger Rainer Erlat, styrelseordförande för Kontron i ett pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)