JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TDK köper franskt memsfoundry

Tyska Epcos – helägt av den japanska elektronikjätten TDK – planerar att köpa den franska sensorspecialisten Tronics Microsystems med fabrik både i Europa och USA. Affären är värd motsvarande 48,65 miljoner euro.

Japanska TDK har tagit det strategiska beslutet att utöka sin sensorportfölj som för tillfället omfattar temperatur- och trycksensorer liksom magnetiska (TMR, tunnel magnetoresistive) sensorer. Framförallt vill företaget kunna erbjuda industrilösningar med tröghetsnavigering.

Som ett led i detta har TDK:s dotterbolag Epcos, med säte i München, tecknat ett avtal om köp av memstillverkaren Tronics Microsystems. Epcos tillverkar elektronikkomponenter, moduler och system, medan det franska företaget är specialiserat på tillverkning och kapsling av olika memssensorer. Företaget har fabrik i både franska Crolles och i Dallas, Texas.

Tronics har en gedigen memsportfölj för tröghetsnavigering (gyron och accelerometrar) där flera sensorfunktioner kan integreras i samma enhet. Samtidigt ingår även andra sensortekniker i det franska företagets portfölj, såsom irsensorer, gassensorer, mikroaktuatorer, mikrospeglar och mikrooptik, liksom bio-mems och mikroflödessystem för in vitro-diagnostik och DNA-analys.

Detta kan bli TDK:s andra sensorbolagsköp på kort tid. Så sent som i december 2015 köpte det japanska företaget schweiziska Micronas som tillverkar magnetiska sensorer.

Vissa regulatoriska godkännanden kommer att krävas innan köpet av Tronics kan genomföras.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus