JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bud Lawson prisas av Incose

En högt aktad pionjär inom systemkonstruktion är han, Harold Lawson. Det anser den tiotusen medlemmar starka organisationen Incose och tilldelar Harold Lawson sin årliga utmärkelse Pioneer Award.

Utmärkelsen från Incose (International Council on Systems Engineering) innebär ett erkännande för hans verksamhet inom området systemvetenskap, som han fortsätter efter pensioneringen.

 – Han har ett stort inflytande över utvecklingen av både systemkonstruktion och mjukvarukonstruktion som yrkesområden, och över harmoniseringen av de två, liksom över utvidgandet av systemkonstruktion till nya breda tillämpningsområden, skriver Incose i sin motivering.

Han har hunnit skaffa sig breda erfarenheter inom både industri och akademi med en karriär som sträcker sig ända tillbaka till 1958 och datorteknikens början. Han har samarbetat med flera av de kända namnen och ligger bakom flera landvinningar. Bland mycket annat räknas han bland mycket annat som upphovsman till konceptet pekarvariabel.

Tidigare har han tilldelats IEEE:s datorpionjärpris.

Ur svenskt perspektiv är Harold Lawson ett välkänt namn sedan han deltog i uppbyggnaden av svensk utbildning och forskning i datavetenskap. 

Före sommaren publicerade Elektroniktidningen en intervju med honom,  som du kan läsa här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)