JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Ingrid Nordmark – tidigare utvecklingschef på Transmode – har tagit över som vd för Sics Swedish ICT, med start den första augusti. Hon tar över vd-stolen från Christer Norström.

– Behovet av att digitalisera både industri och samhälle ökar nu kraftigt, en samhällsomvandling och industriell revolution där Sics Swedish ICT är en viktig aktör. Ingrids uppdrag som vd är att fortsätta den framgångsrika utveckling av Sics som Christer Norström ansvarat för de senaste 6,5 åren, säger Hans Hentzell, styrelseordförande för SICS Swedish ICT i ett pressmeddelande.

Närmast har Ingrid Nordmark arbetat som affärsstrateg på moderbolaget Swedish ICT Research. Dessförinnan var hon utvecklingschef på optobolaget Transmode – som köptes av amerikanska Infinera förra våren – under tre år. På Ericsson arbetade hon i 18 år, bland annat som ansvarig för utvecklingen av 4G/LTE.

– Ingrids breda kontaktnät, gedigna erfarenhet av kundansvar, teknisk utveckling och ledarskap ger en mycket bra grund för de nya utmaningarna, kommenterar Hans Hentzell.

Sics Swedish ICT ingår i den nya divisionen Rise ICT med huvudkontor i Kista liksom verksamhet i Norrköping och Lund, samt dotterbolagen Sics North Swedish ICT i Luleå, Sics Swedish ICT Västerås och Sics East Swedish ICT i Linköping.

Moderbolaget Swedish ICT Research ingår som är en del av Rise, Research Institutes of Sweden. I Rise-gruppen ingår även SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Innventia och Swerea. Det var den första april i år som Rise övertog industriägarnas aktier i SP, Swedish ICT och Innventia och bildade ett sammanhållet forskningsinstitut.

Elektroniktidningen intervjuade Ingrid Nordmark i fjol, då i egenskap av utvecklingschef på Transmode (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)