JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny vd för Sics Swedish ICT

Ingrid Nordmark – tidigare utvecklingschef på Transmode – har tagit över som vd för Sics Swedish ICT, med start den första augusti. Hon tar över vd-stolen från Christer Norström.

– Behovet av att digitalisera både industri och samhälle ökar nu kraftigt, en samhällsomvandling och industriell revolution där Sics Swedish ICT är en viktig aktör. Ingrids uppdrag som vd är att fortsätta den framgångsrika utveckling av Sics som Christer Norström ansvarat för de senaste 6,5 åren, säger Hans Hentzell, styrelseordförande för SICS Swedish ICT i ett pressmeddelande.

Närmast har Ingrid Nordmark arbetat som affärsstrateg på moderbolaget Swedish ICT Research. Dessförinnan var hon utvecklingschef på optobolaget Transmode – som köptes av amerikanska Infinera förra våren – under tre år. På Ericsson arbetade hon i 18 år, bland annat som ansvarig för utvecklingen av 4G/LTE.

– Ingrids breda kontaktnät, gedigna erfarenhet av kundansvar, teknisk utveckling och ledarskap ger en mycket bra grund för de nya utmaningarna, kommenterar Hans Hentzell.

Sics Swedish ICT ingår i den nya divisionen Rise ICT med huvudkontor i Kista liksom verksamhet i Norrköping och Lund, samt dotterbolagen Sics North Swedish ICT i Luleå, Sics Swedish ICT Västerås och Sics East Swedish ICT i Linköping.

Moderbolaget Swedish ICT Research ingår som är en del av Rise, Research Institutes of Sweden. I Rise-gruppen ingår även SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, Innventia och Swerea. Det var den första april i år som Rise övertog industriägarnas aktier i SP, Swedish ICT och Innventia och bildade ett sammanhållet forskningsinstitut.

Elektroniktidningen intervjuade Ingrid Nordmark i fjol, då i egenskap av utvecklingschef på Transmode (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)