JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snart vet vi hur det gick på Live Production

Under SEE-mässan i april tillverkades drygt 400 kretskort samtidigt som olika parametrar varierades. Den 8 september får vi veta vad som fungerade och hur man absolut inte ska göra.

Under devisen ”Tillförlitlighet och renhet” byggdes det upp en komplett ytmonteringslina på mässgolvet i Kista. Förutom jetdispenser, ytmonteringsmaskin och varmluftsugn fanns också utrustning för tvättning och lackning plus testutrustning för röntgen och optisk inspektion av lodpasta och färdiga kort.

Två typer av kort tillverkades under de tre dagar SEE pågick. Det första kortet var ett fyrlagerskort med bland annat en större BGA, QFN-kapslade komponenter och små 0201-komponenter.

Det andra kortet var ett modifierat SIR-kort (Surface Insulation Resistance) som tillverkades i en mindre upplaga.

Alla kort märktes individuellt för att få spårbarhet. Efter mässan skickades korten iväg för analys till sex externa labb runt om i Europa.

Resultaten presenteras på en heldag i Älvsjö den 8 september.

Mer information och anmälan finns här: (länk).

Tankarna bakom Live Production finns nedtecknade i fyra artiklar som publicerade före mässan och som du hittar här: (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)