JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 2 juni 2020 VECKA 23

Lunds Tekniska Högskola öppnar sina laboratorier i en satsningen kallad LTH Open Door för att fler företag ska få möjlighet att bygga och testa hårdvara.

– I vårt hårdvarulabb har vi bland annat utvecklat den 5G-testbädd som Lunds universitet nyligen slagit världsrekord med och styrsystem för linjäracceleratorn för ESS. Hos oss kan företagen hitta så gott som alla instrument som behövs för att utveckla och testa prototyper. En särskild styrka hos oss är att vi ingår i ett större internationellt nätverk med företag, forskningscenter och universitet, säger Joachim Rodrigues, universitetslektor vid Elektro- och informationsteknik, i ett pressmeddelande.

En rad laboratorier vid LTH har redan öppnats för företag och nu öppnas även elektroniklabbet med dess instrument som kan användas för att utveckla och testa prototyper.

Dessutom håller universitetet på att sätta upp ett IoT-nät som ska täcka hela Lund. Nätverket baseras på Lorateknik och är fritt att använda för ickekommersiella tillämpningar

– Vi är förmodligen det första universitet i Sverige som tillhandahåller ett IoT-nätverk. Detta är en satsning som LTH gör för att företagen ska få ett försprång och utveckla produkter som kan kopplas till IoT-molnet, säger Joachim Rodrigues.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)