JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brighter köper Bestic blir Camanio Care

Bestic började med att utveckla ett äthjälpmedel i form av en robotarm. Sedan dess har företaget utvecklat ytterligare produkter, liksom tjänster inom vård och omsorg. Nu köper Brighter Two, företaget bakom rehabiliteringscykeln jDome BikeAround, Bestic.

– Rent formellt köper jDome-bolaget upp Bestic, men vi betraktar detta som ett samgående med tydliga synergier, säger Henrik Norström, vd på Brighter Two i ett pressmeddelande.

Bestic grundades för 12 år sedan av Sten Hemmingsson, som var i behov av ett bra äthjälpmedel på grund av sin polioskada (länk). Genom åren har företaget sedan utvecklats för att både agerar återförsäljare samt erbjuda egenutvecklade produkter och tjänster inom vård och omsorg. Det är representerat via distributörer i Europa och Asien.

Nu köper Brighter Two företaget. Brighter Two är dotterbolag till Brighter som i sin tur köpte Division By Zero, företaget bakom jDome BikeAround, förra året. Det handlar om en motionscykeln för rehabilitering, där användaren cyklar i en sfär, där valfri miljö kan projiceras runt om genom Google Street View. Implementationen har skett i samarbete med Googles utvecklare.

I och med köpet slås  Brighter Two och Bestic samman till Camanio Care, som kommer att ledas av Bestics nuvarande vd Catarina Borgenstierna.

Camanio Care betalar 13,6 miljoner kronor för Bestic.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)