JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Även Huawei förbättrar ljudet med svensk teknik

Xiaomi, Zuk, One+, Oppo och Jays är några av de företag som redan använder Diracs teknik för att förbättra ljudet i små högtalare. Nu kan Uppsalaföretaget addera Huawei till kundlistan.

Små högtalare i mobiler brukar innebära burkigt och svagt ljud med klen bas. Genom att applicera algoritmer som anpassats till den fysiska utformningen av mobilen och dess högtalare går det att uppnå avsevärda förbättringar.

För varje apparat som ska optimeras ljudmässigt börjar arbetet med att mäta upp den. Därefter tar Dirac fram en modell som används av den digitala styrenheten som optimerar ljudet i realtid.

Företaget grundades 2001 av forskare från Uppsala universitet och tekniken har letat sig in i bland annat bilar, hörlurar och mobiltelefoner.

Senast i raden av offentliga kunder är kinesiska Huawei som ska använda Uppsalaföretagets algoritmer i den nya modellen Changxiang 6.

- Huaweis beslut att inkludera Diracs ljudteknologi är signifikativt för den ökande efterfrågan på bättre ljudkvalitet i smartphones, säger Diracs vd Mathias Johansson i ett pressmeddelande.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus