JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingen Koenigsegg på elbilsmässan

Nordens första elbilsmässa äger rum i Göteborg i helgen och i Stockholm helgen efter. Mässan visar inte bara upp el- och hybridbilar utan även elcyklar, produkter och tjänster för laddning. 

När ska man satsa på elbil?  Går utbyggnaden av laddstationer snabbt nog? Hinner biltillverkarna leverera? 

En del av svaren kan du förhoppningsvis hitta på seminarierna i Nordens första elbilsmässa, Ecarexpo. Den går både i Göteborg och Stockholm, den 11–13 november i Eriksbergshallen respektive den 18–20 november i Nacka Strand.

För konsumenter är mässan enligt arrangören den första chansen att få en heltäckande bild av utbudet av laddbara elbilar, och hur det går till att ladda och äga en elbil.

Ett fyrtiotal företag kommer att medverka. Bland inslagen finns flera svenska premiärer av elbilar och laddhybrider. 

Göteborgsmässan inleds med en pressträff där en representant för elbilsbranschen, en representant för elkraftsbranschen och en lokal politiker drabbar samman i debatt. Medverkar i Göteborg gör Bertil Molldén, Bilsweden, Mazdak Haghanipour,  Power circle och Alexander Sjöberg på Trafikkontoret i Göteborg.

Pressmötet följs av två seminarier. Bilsweden har samlat experter, forskare och lokal- och rikspolitiker för att tala om elbilsutvecklingen i Sverige – hur fort kan den gå? Vilka faktorer påverkar utbyggnaden? Vad gör politikerna för att stödja utvecklingen? Hur mycket vet konsumenterna?

Fortums seminarium Charge and drive presenterar ett koncept för kundanpassade laddningslösningar och håller temamöten om hur Göteborg kan dra nytta av elbilsutbyggnaden i Norge, möjligheterna att få klimatstöd för utbyggnaden av laddstationer, och bonus- och betalsystem för elbilar.

För den som hoppats få se en elversion av svenska supersportbilen Regera, har Koenigsegg tyvärr lämnat återbud.

Arrangör är PT Umbrella som också arrangerar Gran Turismo Expo och Samlarbilsmässan.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)