JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electronica har öppnat

ELECTRONICA Den tyska jättemässan Electronica startade idag och pågår under fyra dagar. Uppåt 70 000 personer förväntas ta sig till München för att besöka de 2700 utställarna och lyssna på något av alla de seminarier som äger rum på mässgolvet. Elektroniktidningen finns givetvis på plats.

Efter en första snabb vända i de 13 hallarna kan man fundera på om det är en bilmässa eller en elektronikmässa? Racerbilar är dragplåster i många montrar och besökarnas uppmärksamhet fångas av genomskinliga plastbilar som mycket pedagogiskt visar var elektroniken finns. VIlket i princip är överallt, från batterier via elektriska drivlinor till mysbelysning i kupén och ADAS-system som assisterar föraren.

Ett annat stort tema är sakernas internet. Första dagen har bjudit på en störskur av pressmeddelanden om nya nätverksnoder eller gateways som de kallas på IoT-slang.

Nätverksnoderna är givetvis supersäkra och kan koppla upp det mesta i fabriken eller hemmet via wifi, Bluetooth, Zigbee, Thread, Ethernet eller något annat kommunikationsprotokoll.

Vi återkommer med fler rapporter efter hand.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)