JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Unibap ska tillsätta försäljningschef, utvecklingschef och utvecklingsingenjörer efter att ha tagit in ytterligare 12 miljoner kronor i finansiering från en investerargrupp i Sverige. 

I oktober 2016 fick Unibap en första tillväxtfinansiering på 10 miljoner kronor. Nu tar Unibap in en tilläggsoption på 12 miljoner kronor  och växlar därmed upp sina försök att etablera sig på marknaden för intelligenta system och robotik.

Unibap utvecklar processorkort som med jordiska mått mätt är unikt robusta, och – omvänt – med rymdmått mätt är unikt kraftfulla beräkningsmässigt. Robustheten handlar bland annat om felrättning som  skyddar mot kosmisk strålning, och beräkningskraften stammar ur att systemet är heterogent med både grafikkärnor, cpu och fpga.

Läs Elektroniktidningens tidigare artiklar om Unibap (länk till arkivsökning).

Den nya personalen kommer att tillsättas vid företagets kontor i Uppsala och Västerås. Dessutom kommer finansieringen att möjliggöra en bredare lansering av Unibaps maskinseende produkter och rymdmolnslösningar.

Maskinseende är något som Unibap testar på bland annat ABB-robotar. ”Rymdmolnet” handlar om att kommunikation med satelliter är så gles och kostsam att det kan löna sig att uppgradera beräkningskapaciteten i själva satelliten så att den kan skicka redan bearbetade data ner till jorden, i volymer som är flera magnituder lägre.

Unibap får stöd i sin affärsutveckling genom företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre och UIC-projekt som rymdinkubatorn ESA BIC Sweden och samverkansprojektet Växtzon.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)