JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo bakom ABB:s laddsuccé

Volvo Bussar har beställt tolv laddsystem för elbussar till belgiska Charleroi. Där ska de ingå som pusselbit i Europas största enskilda nätverket för elbussar som ska stå klart nästa år. ABB levererar. Företaget har även fått ytterligare två order på laddstationer för bussar, den ena till den nordamerikanska divisionen av Volvo Bussar.

ABB flaggar för tre order på laddstationer för elbussar. Samtliga är baserade på det öppna gränssnittet Oppcharge och kan ladda normalstora elhybridbussar och elbussar på tre till sex minuter vid busslinjens slutstationer.

Volvo Bussar ligger bakom den största. Företaget har beställt tolv laddsystem. I kombination med de tre ABB-system som redan har installerats i Belgien kommer de nya stationerna att strömförsörja 101 elhybridbussar från Volvo, med start nästa år.

Kollektivtrafiksystemet i Vallonien – en av Belgiens tre federala regioner – blir därmed det största enskilda nätverket för elbussar och bussladdstationer i Europa, enligt ABB.

Även den nordamerikanska divisionen av Volvo Bussar, Nova Bus, har beslutat att samarbete med ABB kring elbussladdare. Den första leveransen i Nordamerika går till Montreal, där tekniken ska demonstreras.

Likaså har ABB fått sin första order i Sverige på ett bussladdsystem för en kommersiell busslinje. Beställare är Värnamo kommun genom kommunens energibolag Värnamo Elnät.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)