JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 5 augusti 2020 VECKA 32

EMBEDDED WORLD Svenska Percepio finns bland grundarna av ETA (Embedded Tools Alliance) som representerar ett antal komponenter för utveckling av inbyggda system. Verktygen ska integreras för kompatibilitet både i teknik och användarupplevelse.

Percepio och dess spårningsverktyg är kända för Elektroniktidningens läsare. Alliansen består i övrigt av ett antal mindre spelare, små men erkända och innovativa, enligt dem själva.

Johan
Kraft

– Vi har fått stort intresse för ETA. Flera större företag är intresserade av att vara med, men vi är försiktiga med att släppa in nya medlemmar, speciellt i början, säger Percepios vd Johan Kraft.

– Men jag tror ETA kommer växa med ett par till leverantörer under 2017.

Alliansen ska samarbeta både inom teknisk utveckling och marknadsföring. Vilka former samarbetet ska ske och hur kunderna ska få hjälp att välja komponenter, är under utarbetande.

– Vi diskuterar till exempel tekniska webinarier för att visa hur våra lösningar fungerar tillsammans. 

Den högsta prioriteten i det tekniska samarbetet är att se till att komponenterna kan integreras till att fungera tillsammans, med en god enhetlig användarupplevelse. 

ETA är enligt grundarna ett sätt att adressera den fragmentering som verktygsmarknaden av idag utgör. Fragmentering gör att möjligheterna att plocka ihop en egen favoritkompott av verktyg är begränsade. 

– Tyvärr är ju inte alla leverantörer av utvecklingsverktyg intresserade av att jobba med partners utan vill försöka tillhandahålla allt själva, vilket sällan ger den bästa möjliga lösningen för kunden. 

– Med ETA tar leverantörerna ansvar för kompatibilitet, men utan att låsa in kunden. Vi inom ETA samarbetar fortfarande med andra partners som tidigare, så utvecklare som använder ETA-verktyg är inte inlåsta på något sätt.

Bland komponenterna finns kompilatorer, felsökare, spårningsverktyg, testverktyg, prober, operativsystem, mellanvara, utbildningsmaterial och kompletta utvecklingsmiljöer (IDE:er).

Grundarna är SomniumP&E, Percepio, RuntimeSolid sands och Beningo

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)