JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scania får digital direktör

Nu har befattningen Chief Digital Officer (CDO) även nått Scania. Företaget har just rekryterat Mikael Cato till titeln med uppgift att driva lastbilstillverkarens digitala omställning.

– Digitaliseringen av Scania ger resultat och är nu på väg att bli en av våra huvudprocesser. Den kommer att vara en framgångsfaktor i arbetet med ständiga förbättringar inom alla delar av verksamheten. Mikael Catos roll som Chief Digital Officer blir att utveckla, driva och samordna vår digitala omställning, säger Scanias vd och koncernchef Henrik Henriksson i ett pressmeddelande.

Den pågående digitaliseringen inom industrin ger också upphov till förändringar av yrkesroller. Detta på grund av att de digitala utvecklingsprojekten inom industrin har förändrats.

Å ena sidan handlar det om att lär sig hantera fenomen som sociala medier, mobilapplikationer, molnteknik och big data. Å andra sidan ingår det att identifiera nya affärs- och tillväxtmöjligheter i samband med ny teknik, förbättra anställdas produktivitet genom teknik och påskynda införandet av ny teknik. Det visar en kartläggning gjord av Management Events.

Utmaningar enligt ovan har lett till att den ganska nya befattningen Chief Digital Officer har uppstått. Han tillträder sin tjänst på Scania den 15 maj och han kommer att rapportera till Henrik Henriksson.

– Det ska väldigt spännande att få arbeta med digitalisering hos Scania, som verkar i en bransch präglad av stor förändring och där digitalisering är en avgörande fråga, säger Mikael Cato i samma pressmeddelande.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus