JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Raytelligence hittar ny sorts kund

Ett danskt bolag inom transportindustrin ska använda en radarsensor som Raytelligence utvecklar tillsammans med Saferadar i Göteborg. 

– I dagsläget finns det ingen annan kommersiell radarsensor som erbjuder den prestanda och formfaktor Raytelligence erbjuder, säger Thomas Pernstål, vd för Saferadar Research.

Raytelligence är ett dotterbolag till Swedish Adrenaline och känd för sin lilla patentsökta precisionsradar.

När Elektroniktidningen talade med företaget för två år sedan var huvudtillämpningen hemvård. Sensorn kan användas för övervakning av äldre och kan monitorera rörelse, andning och till och med hjärtfrekvens. Allt detta från en enda fast punkt i hemmet. 

Störningen för brukaren är obefintlig jämfört med dagens alternativ kroppsburna sensorer, hembesök och videomonitorering.  

Idag ser Raytelligence även möjliga tillämpningar inom prediktivt maskinunderhåll, och det är inom det området som kontraktet med det danska företaget ligger.

– Deras sensor tillsammans med vår moderna signalbehandlingsteknik kan öka prestandan och funktionaliteten inom många olika produktområden, säger Thomas Pernstål.

Raytelligence och Saferadar ska utföra test- och verifieringsuppdrag vilket förväntas leda till stora efterföljande beställningar från det danska bolaget.

Vad gäller vårdtekniken finns idag verifierade prototyper för hårdvara och molntjänst. En första beställning kom i februari i år, med avtalad leverans i februari 2018 och med 1000 installerade exemplar planerade till december 2018.

Partnerskap inom medicinteknik finns med Tieto.

Raytelligence har inlett en finansieringsrunda på Sciety för att möjliggöra snabb internationell expansion. I skrivande stund har företaget fått in 1,7 miljoner kronor av ett mål på 3 miljoner.

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)