JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 10 juli 2020 VECKA 28

CombiQ, som utvecklar trådlösa sensorer för bland annat industriell IoT, köper Magnea, som utvecklar avancerad rörelsedetektion för sjukvård och äldreomsorg. Båda företagen har sitt kontor i Science Park i Jönköping.

– Magnea passar väl in i vårt befintliga produktsortiment och deras bakomliggande teknik gällande maskininlärning kommer även kunna komplettera våra produkter för industrin. Det här är ett strategiskt förvärv för att bli ledande inom kompletta IoT- och IIoT-system, säger Daniel Ström, vd på CombiQ i ett pressmeddelande.

Magnea har sitt ursprung i Clinical Innovation Fellowship – ett partnerskap mellan Karolinska Institutet, KTH och Stockholms Läns Landsting för att främja utvecklingen inom just vård- och medicinteknik.

Företagets lösning består av ett antal rörelsesensorer som fästs på kroppen på en person, för att känna av och registrera vad han eller hon gör (läs Elektroniktidningens reportage om Magnea).

CombiQ har i sin tur utvecklat trådlös sensorsystem som kan användas för att övervaka produktion, diagnosticera maskinpark och fleet service management. De går således att övervaka hur maskinerna mår, hur de körs, vem som kör och när det är dags för service. Företaget har även lösningar för hälso- och sjukvård, men köpet som nu är på gång kommer att stärka företaget rejält inom just det teknikområdet.

Magneas grundare Henrik Gradin ansluter sig till CombiQ i samband med förvärvet.

– Jag är mycket glad över den här möjligheten. Genom CombiQs styrka på utveckling och väl etablerade distributionskanaler har vi en stor möjlighet nå ut till en bred marknad, säger han i pressmeddelandet.

 

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)