JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vill du vara med och avgöra vem som får årets SER-pris? I höst delas priset – SER Prize – ut för femte året i rad. I år har bedömningskriterierna ändrats en aning och den tekniska höjden värderas numera högre än tidigare. Deadline för årets nomineringar är den 1 september, så har du en favorit – dig själv eller någon annan – nominera direkt.

SER Prize:

Det stora priset, SER Prize, tilldelas en individ eller en grupp av individer för en förtjänstfull ingenjörsgärning som fått sitt genombrott de senaste åren. Det andra priset, SER Junior Prize, tilldelas den teknolog eller doktorand som bedöms ha gjort årets bästa exjobb eller avhandling.

Priserna – 20 000 kronor för det stora priset och 10 000 kronor för juniorpriset, samt ett fysiskt pris – delas ut i samband med SER:s årsmöte i november i år. Då får vinnarna även möjlighet att presentera sina arbeten. I priset ingår också en prismiddag med delar av SER:s styrelse och andra.

Tanken med SER-priset är att lyfta fram den viktiga roll som elektro- och dataingenjörer har i dagens samhälle. Tidigare har hållbarhet haft en dominerande roll i bedömningen. I år har bedömningskriterierna skruvats på en aning och priset har fått en mer teknisk inriktning.

– Poängen för den tekniska höjden är fördubblad i jämförelse med poängen för de andra kriterierna, förklarar Madeleine Bengtsar, som är ansvarig för årets SER Prize.

SER-priset delas ut i två versioner, en ordinarie och en för studenter (se faktaruta). SER, Svenska Elektro och Dataingenjörers Riksförening, står bakom de båda priserna.

Till skillnad mot tidigare avgörs tävlingen på hösten, istället för våren. Anledningen är att den ska tajma bättre med examensarbeten som utförts under årets början.

Vill du göra din röst hörd i årets utnämning är det hög tid nu. Din nominering ska vara inlämnad senast den 1 september i år.

Alla som vill kan nominera. Kanske är det du själv, din arbetsgrupp eller din kund som är värd att nomineras till priset – du avgör genom att gå in på någon av länkarna nedan och skriva en motivering.

Nominera till SER Prize här (länk).

Nominera till SER Junior Prize här (länk).
 

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus