JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Comhem ska sälja smart boende

Internetleverantörern Comhem skriver kontrakt med Uppsalaföretaget TMPL om att sprida dess plattform för smart boende till fastighetsägare runtom i landet.

Fjärrstyrda lås, rörelsedetektorer, magneter i altandörren, nätstyrda lampor, brandlarm, översvämningssensorer, rapportering av förbrukning av el och vatten – det är en del av de smartahemstjänster som erbjuds av TMPL i Uppsala. 

Men inte nog med det. TMPL erbjuder också en uppsättning tjänster som man kanske kan kalla ”det smarta boendet”. Appar låter grannarna prata med varandra, betala hyran och få support från hyresvärden. Eller boka delade fordon och tvättstuga. Eller beställa sushi från kvartersrestaurangen och en matkasse från affären.

Tjänsterna drivs från TMPL:s molnservrar.

TMPL har gjort pilotinstallationer på hemmaplan i Uppsala tillsammans med Internetleverantörern Comhem och nu skriver de två kontrakt för att sprida konceptet över landet.

I och med avtalet blir Comhem TMPL:s exklusiva partner för distribution till fastighetsägare.

Plattformen säljs med argumentet att ge en bättre upplevelse för de boende och förenkla administration för fastighetsägarna. 

Eric Anderbjörk

– Vi drivs av tron att det digitala erbjudandet till de boende kommer att bli minst lika viktigt som det fysiska, säger TMPL:s vd Eric Anderbjörk.

Lansering kommer att ske hösten 2017.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)