JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
torsdag 9 december 2021 VECKA 49

ABB adderar Amazons röststyrning och Sonos trådlösa högtalare till sitt smarta hem kallat ABB-free@home som kan styra 65 funktioner inklusive belysning, markiser, vägguttag och klimat.

Användarna kan tända lampor med röstkommando via Alexa, styra ljudsystem i alla rum och styra belysning, uppvärmning och markiser på energieffektivt sätt.

Totalt går det att styra 65 funktioner med rösten eller med fingrarna via en app eller webbgränssnitt.

ABB har dessutom en egen röstaktiveringsfunktion för de konsumenter som inte vill använda Alexa.

Sonos högtalare kan styras från appen ABB-free@home, med hjälp av sensorer för ABB-free@home och med en pekskärm. Användarna kommer att kunna skapa högtalargrupper och får möjlighet att integrera sina favoritlåtar i förvalda scenarion.

– Vi kommer att fortsätta samarbeta med andra ledande tillverkare och bygga vidare på våra kunders upplevelser på en gemensam plattform. Vi har sålt över en miljon enheter inom ABB-free@home sedan 2014, säger Tarak Mehta på ABB i ett pressmeddelande.

Marknaden för smarta hem förväntas växa till mer än 100 miljarder dollar till år 2022 enligt branschenanalytiker. ABB har lösningar för smarta hem och kontor för exempelvis villor, flerfamiljshus, hotell, kontorsfastigheter och nöjesställen.

MER LÄSNING: