JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Inte bara de 3000 jobben i sig, utan det enorma intresse det kommer att skapa för regionen – i en intervju i Infotech Umeå håller Skellefteå Science City tummarna för att Northvolts omtalade batterifabrik ska hamna där. 

Johnny Högberg

– Det kan bli tiden före och efter Northvolt som vi kommer prata om!, utbrister Johnny Högberg, vd för kommunägda Skellefteå Science City i intervjun.

I oktober kommer beskedet om Northvolts batterifabrik hamnar i Skellefteå eller Västerås.

Johnny Högberg tror den högteknologiska batterifabriken skulle kunna etablera Skellefteå som ett internationellt centrum för utvecklingen av morgondagens teknik. Dels skulle det sätta befintliga företag i rampljuset. Dels skulle fler bli intresserade av att investera i regionen och bygga verksamhet här.

– Det handlar om en fabrik i framkant som ska bygga digitala lösningar, ny teknik, forskning och idéutveckling beroende av massor av olika kompetenser, säger Johnny Högberg.

– Attraktiviteten och nyfikenheten gör det mycket lättare att attrahera kapital till saker som kanske inte var huvudanledningen till intresset för Skellefteå-regionen, men när man väl är på plats så kommer man upptäcka allt fantastiskt som är på gång.

I Skellefteå är det på företagsväxthuset The Great Northern som röda mattan rullas ut för Northvolt. Här skapas bland annat just nu ”soft landing”-platser som ska underlätta för internationella företag att göra nedslag för kortare eller längre tid.


Foto: Mikael Hansson

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus