JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Grundaren av den trådlösa laddtekniken Airfuel blev just medlem i den konkurrerande organisationen WPC. Men Airfuel ger inte upp.

När Powermats medlemskap i WPA (Wireless Power Alliance) blev offentligt i början av året, var det flera som utropade att det långa kriget mellan trådlösa laddstandarder äntligen var över, och till och med att Airfuel gett upp.

Den sista spiken i kistan för Airfuel kanske sattes redan när Apple valde WPA:s gränssnitt Qi för de telefoner som lanserades i höstas.

Men någon kapitulation från Airfuel har ännu inte deklarerats. 

Inom induktiv teknik har Airfuel kastat in handduken och Qi vunnit. Det är denna teknik som dominerar trådlös laddning idag. 

Däremot är Powermat fortsatt intresserat av rf- och resonansteknik för trådlös laddning. Den tekniken vidareutvecklas hos Airfuel.

– Vi har alltid sagt att ”en storlek inte passar alla” när det gäller trådlös laddning, twittrar Airfuel Alliance.

Organisationen konstaterar att medlemmen och grundaren Powermat visserligen nu blev medlem i WPC, men att företaget också kvarstår som medlem i Airfuel Alliance.

Enligt Airfuel Alliance är det logiskt att Powermat går med i WPC. Powermat är liksom WPC intresserat av induktiv laddning, medan detta är en teknik som Airfuel övergett.

– Det är därför de kvarstår som medlemmar även av  Airfuel.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus