JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kablagetillverkaren Contac Solutions i Bollebygd köper Ljungby Kablagemontering i Lagan. Tillsammans har de två bolagen runt 100 anställda och en omsättning på cirka 100 miljoner kronor.

– Vi tror att verksamheterna kompletterar varandra väl. Ljungby har kunder som har flyttat viss produktion ifrån dem, eftersom de saknat ett alternativ för lågkostnadsproduktion och/eller närhet till egen produktion i Kina. Omvänt har Contac en del kunder i Sverige som har projekt och produktion som av olika skäl bäst sker här, skriver Contacs vice vd Peter Busck i ett email till Elektroniktidningen.

Ljungby Kablagemontering har en lång historia av att tillverka kablage och andra elektromekaniska montage. Idag har företaget cirka 18 anställda men kommer troligen att behöva utöka personalstyrkan eftersom en rad nya projekt är under uppstart. Omsättningen ligger på drygt 20 miljoner kronor.

– Vår befintliga produktion i Sverige är idag ganska liten och vi behöver helt enkelt bygga ut den. Ljungby har också en betydligt större maskinpark och dessutom ett kunnande inom ”skåpbyggande” som vi saknar, skriver Peter Busck. 

Säljare är Sam Johansson och Patrik Jonsson. Patrik Jonsson stannar i bolaget som platschef medan Sam Johansson kommer att varva ned och gå i pension.

Bolaget ska drivas vidare som ett fristående dotterbolag. 

Contac har idag en mindre fabrik i Bollebygd plus en fabrik i Kina men nyttjar också ett nätverk av partners. Företaget omsatte närmare 70 miljoner under 2016 och hade tio anställda i Sverige.

Efter affären kommer de två företagen att omsätta cirka hundra miljoner kronor och ha hundra anställda.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)