JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den 10:e till 12:e juni är det åter dags för den årliga konferensen i Stockholm som tar upp nyheter kring halvledare med brett bandgap – numera kallad SCAPE. Registreringen har öppnat, och platsen för eventet är nu spikat.

SCAPE – kort för Stockholm Conference on Applications of Power Electronics – har fokus på energieffektiv kraftelektronik. Här avhandlas det mest trendiga inom halvledare med brett bandgap, som exempelvis kiselkarbid och galliumnitrid.

Årets konferens startar med en så kallad ”tutorial day” den 10 juni hos Rise Acreo i Kista. Den följs direkt av ”workshop” i två dagar på Hotell Radisson Royal Blu Park i Brunnsviken, norr om Hagaparken.

Om du inte känner igen namnet SCAPE kanske de krångligare namnen ISiCPEAW och IWBGPEAW är mer bekanta.

En gång i tiden startade eventet som en konferens kring kiselkarbid. Det skedde i ett litet format, och namnet var ISiCPEAW som är kort för International SiC Power Electronic Applications Workshop.

Med åren växte konferensen. Den blev bredare och mer internationell. Namnet ändrades till IWBGPEAW – International Wide Bandgap materials Power Electronics Applications Workshop.

Men – inte förvånande – är IWBGPEAW ett hopplöst namn att säga och minnas. Så i år är det premiär för SCAPE, ett namn som faktiskt enbart antagits för att det går att uttala och är lätt att minnas.

Här kan du registrera dig till årets konferens (länk).

Konferensprogrammet är ännu inte spikat.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus