JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 26 september 2020 VECKA 39

Under Sveriges Innovationsriksdag i Borås den 10–11 april arrangeras matchmaking mellan uppstartsföretag och storföretag som Ericsson, Scania och ABB. Tillhör du ett uppstartsföretag som vill vara med är det dags att anmäla intresse. Det finns även alternativa tider och platser till möten.

Initiativet kommer från Ignite Sweden, som närmast arrangerar matchmaking mellan uppstartsföretag och storföretag i Borås. För att var med där krävs en anmälan senast nästa onsdag, den 28:e mars.

På plats i Borås finnas 15 storföretag, däribland ABB, Alfa Laval, Ericsson, Scania och Siemens.

– För en startup med en spännande innovativ lösning och en skalbar affärsmodell finns goda möjligheter till samarbete med exempelvis ABB, säger Peter Löfgren, vd för ABB:s tillväxthubb Synerleap i ett pressmeddelande som fortsätter:

– Jag tycker att startups i Västra Götaland och övriga Sverige ska ta den här chansen att via Ignite Sweden komma och träffa oss från ABB och andra storföretag. Det här är något som är lärande och utvecklande för bägge parter.

Synerleap är tillväxthubb i hjärtat av ABB:s forskningscenter i Västerås, som Peter Löfgren tog initiativ till att starta för två år sedan.

Ignite Sweden har satt upp rätt luddiga regler för uppstartsföretag som vill vara med. Företagen ska kort och gott vara innovativa, icke noterade, unga (mindre än 5 år) och ha skalbara lösningar.

Passar inte Borås så finns det dessutom alternativa matchmakingevent senare på året i Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping och Göteborg. Exakta tider och platser går att finna via länken för anmälan.

Sista anmälningsdag för Boråseventet är onsdagen den 28 mars. Här kan du anmäla dig (länk).

Ignite Sweden drivs av Things, Sting, Lead, Sisp, Minc och Uminova och är delfinansierat av Vinnova. Sips – Swedish Incubators & Science Parks – är branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)