JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 23 januari 2020 VECKA 04

Syntronic har under många år haft en egen fabrik i Sandviken för både kretskort och kompletta produkter. Den får nu sällskap av en volymfabrik i Kumla.

Kumla är starkt förknippat med Ericsson och mycket riktigt återfinns den nya fabriken i en av telekomjättens tidigare lokaler.

– Vi startar från grunden. Med svenska mått mätt kommer det att vara en högvolymfabrik som även är anpassad för riktigt avancerade prototyper, skriver en representant för Syntronic till Elektroniktidningen.

Den 25 april var det officiell invigning av den nya fabriken som med sina två ytmonteringslinor ger företaget kapacitet att kunna tillverka allt som utvecklas i egen regi. Idag används kontraktstillverkare för att kapa topparna.

Dessutom har fabriken utrustning för att test korten.

Den äldre fabriken i Sandviken har runt 40 anställda. Planen är att Kumla ska bli lite större, från dagens 20 anställda till ungefär 50.

– Ericsson är vår största kund här i Kumla. Tanken är att vi ska växa hand i hand med det företaget och klarar av alla deras toppar eftersom vi delvis jobbar med samma saker. Men tanke är också att vid ska jobba mot andra företag, bland annat ABB i Västerås och försvarsindustrin i Karlskoga, säger Magnus Rönnqvis till Sydnärkenytt.

Syntronic är ett konsultföretag verksamt inom telekom, medicinteknik, fordons- och verkstadsindustrin med kontor i Gävle, Göteborg, Linköping, Lund, Sandviken, Stockholm, Kuala Lumpur, Penang, Peking, Chengdu, Tianjin, Jakarta och Ottawa.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)