JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rohm och GaN i kraftsamarbete

Japanska Rohm och kanadensiska GaN Systems har skrivit avtal om att samarbeta kring krafthalvledare i galliumnitrid. De ska utveckla GaN-kretsar tillsammans samt erbjuda utbytbara komponenter så att kunderna kan köpa från två olika tillverkare.

Avtalet innebär att Rohm och GaN Systems utvecklar GaN-produkter som har samma storlek och funktion, och som innehåller GaN Systems krafttransistorer. De ska levereras i både GaN Systems kapsling GaNPX och Rohm traditionella kapslingar för krafthalvledare. Därmed vill företagen ge sina kunder två alternativa komponentleverantörer.

Att japanska Rohm valt att samarbete med GaN Systems är inte förvånande med tanke på att företaget påstår sig ha världens bredaste portfölj när det gäller krafttransistorer i galliumnitrid-på-kisel. Samtidigt öppnar Rohms breda konstruktions- och tillverkningsresurser dörren för GaN-tekniken inom kraftområdet.

Framåt ska de två företagen också samarbeta i labbet för att utveckla nya lösningar med sikte på tillämpningar inom industri, fordon och konsument.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus