JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Vid årsskiftet klev Combitech in som majoritetsägare i det norska cybersäkerhetsbolaget Watchcom. I sommar har det svenska konsultföretaget tagit över resterande aktiepost.

– Vi ser en stor efterfrågan på Cyber Security på den nordiska marknaden, bland annat som följd av digitaliseringen som ställer stora och förändrade krav på säkerhet, säger Pernilla Rönn, divisionschef på Cyber Security Combitech i ett pressmeddelande.

Combitech ingår i försvarskoncernan Saab, där det är ett självständigt företag. I oktober 2016 tog företaget över 300 personer från Ericsson i Linköping och Göteborg – allt för att stärka sin position inom bland annat cybersäkerhet och IoT (länk).

I Norge är Watchcom ett av de ledande företagen inom cyber- och informationssäkerhet. Watchcom driver dessutom Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang som lockar hundratals deltagare.

– Med Combitech i ryggen står vi starkare och kan erbjuda våra kunder ett bredare utbud och bli en viktigare samarbetspartner, säger Anette Roll Richardssen, vd Watchcom i samma pressmeddelande.

För ett drygt halvår sedan köpte Combitech 51,11 procent av aktierna i Watchcom, med option på att köpa alla. Nu har alltså detta skett.

Affären berör 28 anställda i Oslo.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)