JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AI-verktyg blir Stingbolag

KTH-studenterna bakom det enligt uppgift lättanvända deep learning-verktyget Quantumnet blir Stingbolag.

Deras företag heter Perceptilabs och utvecklar ett verktyg som ska göra det enkelt dels att konstruera artificiell intelligens med hjälp av tekniken deep learning, och dels att förstå AI-modellen som skapas.

Verktyget heter QuantumNet och ska enligt Perceptilabs ta bort den djupa matematiska kunskapen ur arbetet. Programmeringen sker via drag & drop av byggblock och användaren kan i realtid övervaka hur AI-modellen utveckla under inlärningen.

Företaget är just nu i färd med att utveckla en ny design och frontend för att göra produkten mer företagsanpassad och tilltalande, och för att göra det enklare att jobba i projekt.

Martin Isaksson

– Det går framåt! Vi börjar få en stabil och bra affärsmodell för hur produkten ska säljas, vilket är kul, säger en av företagets grundare, Martin Isaksson, till Elektroniktidningen.

I höst åker företaget över till Silicon Valley och träffar dels en accelerator där, och besöker dels Y Combinator Startup School.

Perceptilabs är ett av 14 projekt som antas av affärsinkubatorn Sting i hösten. De träffas alla idag i Stings nyöppnade lokaler i företagskontoret A house i Stockholm.

AI är en gemensam nämnare för flera av dem.

Karin
Ruiz

– Den här omgången ser vi en tydlig trend i ett ökande antal startups som utnyttjar kraften i artificiell intelligens och deep learning för att tackla stora utmaningar relaterade till till exempel säkerhet, hälsa och klimat, säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting.

Sju av projekten antas till över en kortare period Sting Accelerate och sju, inkusive Perceptilabs, till det lite längre programmet Sting Incubate. Alla håller till i A house.

Som Stingbolag blir man handledd i affärsutveckling och finansiering. Dessutom får man stöd vid rekrytering samt tillgång till Stings nätverk av industrikontakter och investerare. 

Företagen har också möjlighet att få en investering om 300 000 kronor från Propel Capital.

Sedan starten 2002 har Sting handlett drygt 240 startups som omsatte drygt 2,1 miljarder 2017 och har attraherat knappt 4,5 miljarder kronor i privat kapital. Bland alumnerna finns företag som Barnabys, Bioservo, DP Organizer, Karma, Videoplaza, Volumental och Yubico.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)