JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Insplorion till ABB:s tillväxthubb

Göteborgsföretaget Insplorion, som utvecklar batterisensorer, har tagit klivet in i tillväxthubben Synerleap, som ligger i hjärtat av ABB Corporate Research Center i Västerås.

– Vi är glada att välkomna Insplorion till Synerleap och ser stor potential i deras integrerade batterisensor för energilagringslösningar, säger Magnus Backman, ansvarig för Energy & Power på Synerleap i ett pressmeddelande.

Insplorion har en egenutvecklade batterisensorteknik, kallad NPS (nanoplasmonic sensing) – med rötter i Chalmers. Sensorn kan i realtid mäta laddningen hos ett batteris celler. Därmed går det enligt företaget att effektivt avgöra tillstånder hos enskilda celler och optimera användningen av ett batteri.

Inom Synerleap får Insplorion nu tillgång till ABB:s kunskap inom energilagring, vilket företaget hoppas ska underlätta kommersialiseringen av dess batterisensor i energilagringssystem.

– Att få tillgång till ABB:s kompetens och batterilab kommer avsevärt öka vår utvecklingstakt. Det kommer säkert också uppstå nya möjligheter inom andra sensorområden inom ABB-koncernen och hos Synerleap-företagen när vi agerar i denna miljö, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion i samma pressmeddelande.

Bilden i ingressen visar en schematisk bild av ett litiumjonbatteri med Insplorions batterisensormodul (orange och röd) i varje cell.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)