JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Insplorion, som utvecklar batterisensorer, har tagit klivet in i tillväxthubben Synerleap, som ligger i hjärtat av ABB Corporate Research Center i Västerås.

– Vi är glada att välkomna Insplorion till Synerleap och ser stor potential i deras integrerade batterisensor för energilagringslösningar, säger Magnus Backman, ansvarig för Energy & Power på Synerleap i ett pressmeddelande.

Insplorion har en egenutvecklade batterisensorteknik, kallad NPS (nanoplasmonic sensing) – med rötter i Chalmers. Sensorn kan i realtid mäta laddningen hos ett batteris celler. Därmed går det enligt företaget att effektivt avgöra tillstånder hos enskilda celler och optimera användningen av ett batteri.

Inom Synerleap får Insplorion nu tillgång till ABB:s kunskap inom energilagring, vilket företaget hoppas ska underlätta kommersialiseringen av dess batterisensor i energilagringssystem.

– Att få tillgång till ABB:s kompetens och batterilab kommer avsevärt öka vår utvecklingstakt. Det kommer säkert också uppstå nya möjligheter inom andra sensorområden inom ABB-koncernen och hos Synerleap-företagen när vi agerar i denna miljö, säger Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion i samma pressmeddelande.

Bilden i ingressen visar en schematisk bild av ett litiumjonbatteri med Insplorions batterisensormodul (orange och röd) i varje cell.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)