JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elmia bygger ut

Igår gav kommunfullmäktige klartecken för Elmias planerade utbyggnad av mässanläggningen. Bygget av nya hallen på 10 000 kvadratmeter kommer att ta ungefär två år.

Om det beror på högkonjunkturen eller om vi trots digitaliseringen fortfarande vill träffas i verkliga livet är svårt att sia, men faktum är att Göteborg snart får en andra mäss- och konferensanläggning, i Stockholm utreds frågan om mässan ska flytta från Älvsjö till Kista och i Jönköping ska Elmia bygga ut.

I Göteborg är det mässarrangören Easyfairs som står bakom bygget vid Åby travbana som ska vara klart i början av nästa år. Elektronik 2019, i mars nästa år, blir en av de första mässor i de nya lokalerna, som är på 10 500 kvadratmeter och blir en konkurrent till Göteborgsmässan.

Tilläggas kan att det är Easyfairs som äger Kistamässan där SEE brukar arrangeras. Just nu pågår en utredning om mässanläggningen i Älvsjö ska flyttas till just Kista där det kommer att frigöras mark intill Kistainfarten när högspänningsledningen grävs ned. Om den nya anläggningen i så fall ska ansluta till den befintliga är en öppen fråga.

I Jönköping gav kommunstyrelsen igår klartecken att bygga ut Elmia med 10 000 kvdaratmeter. Beslutet är säkert glädjande för alla som trängts på Subcontractor, underleverantörsmässan som bruka dra fulla hus.

Förutom ny mässhall ska det byggas ett nytt tillagningskök, nya mässtråk och förråd. I projektet ingår även att rusta upp befintliga ytor. Prislappen landar på ungefär en halv miljard kronor.

– Utbyggnaden betyder också att vi kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet kan vi öka effektiviteten och flexibiliteten vad gäller logistiken kring mässorna. Något vi vet är viktigt för våra utställare, säger Elmias vd Lotta Frenssen i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus