JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Undersökning: Inga spionkretsar i Supermicros moderkort

Minns du historien från nyhetsbyrån Bloomberg om kinesiska spionkretsar i servrar? Nu har Supermicro låtit ett oberoende företag undersöka servrarna. Det hittade inget.

– Efter en grundlig genomgång och en rad funktionstest, har det undersökande företaget inte hittat några som helst tecken på att det finns fientlig hårdvara på våra moderkort, kommenterar Supermicros vd Charles Liang.

Bloomberg Businessweek publicerade den 3 oktober avslöjandet att kinesisk säkerhetstjänst infiltrerat tillverkningen av servrar från amerikanska Supermicro och adderat en spionkrets till deras moderkort.

Bloomberg har inte presenterat några bevis för berättelsen utöver anonyma källor. Ingen annan har bekräftat berättelsen. De förment drabbade som uttalat sig säger att historien inte stämmer och de säkerhetsmyndigheter som uttalat sig säger sig inte känna igen historien.  

De moderkort som nu enligt Supermicro testats, utgjorde ett representativt urval av företagets produkter, och inkluderade både komponenter som pekades ut av Bloomberg Businessweek och senare tillverkade produkter.

Enligt Supermicro har ingen regeringsmyndighet eller kund någonsin hört av sig angående fientlig hårdvara.

Enligt en källa till nyhetsbyrån Reuters var det företaget Nardello & Co  som nu gjorde undersökningen åt Supermicro.  De moderkort som undersöktes var bland annat av den modell som använts av Apple och Amazon – två av de företag som Bloomberg Businessweek pekade ut som drabbade.

Nardello undersökte även designfiler och mjukvara och hittade inte heller där några icke-auktoriserade komponenter, enligt samma källa. 

Supermicro har inte återhämtat sig från det kursfall på 20–30 procent som drabbade företaget när Bloomberg publicerade sin berättelse.

Bloomberg Businessweek står fast vid sin artikel

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)