JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 7 juni 2020 VECKA 23

Minns du historien från nyhetsbyrån Bloomberg om kinesiska spionkretsar i servrar? Nu har Supermicro låtit ett oberoende företag undersöka servrarna. Det hittade inget.

– Efter en grundlig genomgång och en rad funktionstest, har det undersökande företaget inte hittat några som helst tecken på att det finns fientlig hårdvara på våra moderkort, kommenterar Supermicros vd Charles Liang.

Bloomberg Businessweek publicerade den 3 oktober avslöjandet att kinesisk säkerhetstjänst infiltrerat tillverkningen av servrar från amerikanska Supermicro och adderat en spionkrets till deras moderkort.

Bloomberg har inte presenterat några bevis för berättelsen utöver anonyma källor. Ingen annan har bekräftat berättelsen. De förment drabbade som uttalat sig säger att historien inte stämmer och de säkerhetsmyndigheter som uttalat sig säger sig inte känna igen historien.  

De moderkort som nu enligt Supermicro testats, utgjorde ett representativt urval av företagets produkter, och inkluderade både komponenter som pekades ut av Bloomberg Businessweek och senare tillverkade produkter.

Enligt Supermicro har ingen regeringsmyndighet eller kund någonsin hört av sig angående fientlig hårdvara.

Enligt en källa till nyhetsbyrån Reuters var det företaget Nardello & Co  som nu gjorde undersökningen åt Supermicro.  De moderkort som undersöktes var bland annat av den modell som använts av Apple och Amazon – två av de företag som Bloomberg Businessweek pekade ut som drabbade.

Nardello undersökte även designfiler och mjukvara och hittade inte heller där några icke-auktoriserade komponenter, enligt samma källa. 

Supermicro har inte återhämtat sig från det kursfall på 20–30 procent som drabbade företaget när Bloomberg publicerade sin berättelse.

Bloomberg Businessweek står fast vid sin artikel

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)