JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IAR startar IoT-inkubator

Har du en säkerhetsinnovation inom IoT? Då kan du få stöd av Ymir – svenska IAR:s inkubator. Du får en investering och du får IAR i styrelsen.

IAR Systems Group inrättar en investeringsfond och avsätter resurser för att hjälpa startup-företag inom IoT och säkerhetslösningar i en företagsinkubator kallad Ymir.

Stefan Skarin

– Med Ymir satsar vi initialt på ett begränsat ägande med öppna möjligheter att skapa tillväxt i, sälja och förvärva dessa startup-företag, säger Stefan Skarin, vd för IAR Systems Group, i ett pressmeddelande.

Enligt IAR dyker det just nu upp många startup-företag med innovativa lösningar för förenklad och förbättrad säkerhet. Några av dem utvärderas redan som kandidater för Ymir. Om du är intresserad finns information på webbplatsen www.ymirinvest.com.

IAR beskriver ett växande säkerhetshot inom IoT. Enligt Machina Research finns 27 miljarder IoT-uppkopplingar år 2025. Säkerhetsutmaningar finns i form av IP-stöld, förfalskning, överproduktion, datastöld och potentiellt livshotande sabotage. 

Men enligt ABI Research är det endast fyra procent av uppkopplade produkter på marknaden idag som är säkra. Det finns en marknadspotential för säkra processorer år 2022 värd 1,2 miljarder dollar – och även det året kommer endast 20 procent av nya uppkopplade enheter att vara säkra, enligt ABI Research.

Haydn Povey

– Genom att investera i teknik-startups kommer vi att kunna erbjuda innovativa lösningar utöver vårt befintliga säkerhetsutbud och få ett viktigt tekniskt fotfäste för att kunna försvara vår position som föregångare i den här växande branschen, säger Haydn Povey, vd på Secure Thingz, som IAR köpte  i fjol.

IAR Systems erbjuder programvara för programmering av processorer i inbyggda system sedan 1983.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)