JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Återskapar kaoset

Den som sysslar med elektronisk krigföring eller 5G-utveckling behöver komplexa signaler med stort dynamiskt område för att testa sina komponenter och system. Vågformsgeneratorn AWG7000B från Tektronix anser sig vara som klippt och skuren för uppgiften.

Det går att generera signaler med 50 GSa/s, upplösningen i amplitud är tio bitar och det spuriosfria dynamiska området är maximalt −80 dBc. Minnet är 32 GSa och går att dela upp i 16 383 individuella segment som kan stegas i valfri ordning med hjälp av kommandon som skickas via instrumentets Ethernetport.

Tekniken kallas Streaming Waveform ID och gör det möjligt att snabbt ändra utsignalen under testning för att efterlikna verkliga, ofta kaosartade förhållanden.

För elektronisk krigföring kan man exempelvis använda instrumentet för att generera långa sekvenser med radarpulser medan man för kommunikationstillämpningar kan optimera parametrar i OFDM-modulatioenn genom att se hur påverkan av Dopplerskift eller byggnader som blockerar signalutbredningen påverkar signalen.

Instrumentet stödjer Windows 10 vilket är ett säkerhetskrav hos vissa myndigheter och organisationer.

Priset börjar på 83 000 dollar.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)