JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Optopub i Kista på torsdag

Stärkt samarbete mellan Lettland och Sverige. Det är en av punkterna på branschorganisationen Photonic Swedens event – kallad Optopub – nu på torsdag, den 28:e februari i Electrum, Kista.

Är du nyfiken på vad som händer inom optiken i Stockholm. I så fall är du välkommen på Optopub nu på torsdag, med start klockan 17:30 i Rise Acreos lokaler i Kista.

Här kommer Andris Anspoks, biträdande direktör för innovation på Institutet för fasta tillståndets fysik på University of Latvia, att beskriva den förändringsprocess som hans institut ISSP just nu genomgår.

Tanken är att det ska bli en knutpunkt för innovation med uppgift att fungera som stöd till industrin i Riga med omnejd. Inom ramen för H2020-projektet CAMART2 erbjuder ISSP tillsammans med Rise och KTH bland annat infrastruktur till forskare och industri.

Under kvällen kommer Andrey Grishchenko, FoU-chef på lettiska Ceram Optec SIA – som främst tillverkar optiska fiberprodukter – att berätta om vad det egna företaget kan erbjuda. Ceram Optec vill gärna träffa svenska företag som är verksamma inom fiberoptik och laserutveckling

Låter detta intressant? Eller kanske lockar bara en trevlig pratstund med fokus på opto?

I så fall ska du ta dig till Rise-Acreo, Kistagången 16 nu på torsdag. Evenemanget är gratis och pågår mellan 17:10 och 20:30.

Här kan du anmäla ditt intresse (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)