JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två dagar om Chalmers AI-forskning

Invigningen den 4 mars av Chalmers nya AI-forskningscentrum Chair (Chalmers AI Research Centre) åtföljs av två dagars seminarier om artificiell intelligens.

Invigningen sker den 4 mars klockan 9–12 på Lindholmen Conference Centre på Lindholmspiren 5 i Göteborg. Resten av AI-seminariet äger rum på eftermiddagen samma dag och hela dagen efter, på samma plats.

Seminariet livestreams för den som inte kan delta plats (länk). Här finns mer information (länk) och programmet för de två dagarna (länk).

Chair omfattar totalt 370 miljoner kronor under tio år. Det är den största satsningen på AI-forskning från ett enskilt lärosäte i Sverige. Centrumet kommer att fördjupa samarbetet med Wallenbers AI- och autonomi-satsning Wasp. 

Chalmers twist på det här med AI är att applicera det på transport, automation, system och mjukvara – där finns redan kompetens.

Stefan Bengtsson

–  Vi har redan ett hundratal forskare som på olika sätt arbetar med AI, men vi ökar nu fokus på AI till en ny nivå, bland annat genom rekrytering av framstående forskare och genom att bygga upp ett nära samarbete med industrin, säger Stefan Bengtsson, vd och rektor för Chalmers.

Föreståndare för Chair är Ivica Crnkovic, med AI-forskaren Giuseppe Durisi som vice. 

Andra centrala personer är Robin Teigland som är professor i teknikens ekonomi och organisation och bland annat forskar om strategier som är nödvändiga för att skapa värde utifrån AI i organisationer, och Robert Feldt som är professor i programvarumetodik och hittar AI-tillämpningar inom bland annat vård och mjukvaruindustri.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)