JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppsala blir navet i stort batteriforskningsprojekt

Battery 2030+ är ett storskaligt europeiskt forskningsprojekt om framtidens batterier med 17 partners från nio EU-länder. Målet är att formulera visionen om hur man med långsiktig forskning kan skapa framtidens batterier med ultrahög kapacitet, låg kostnad och liten miljöpåverkan.

– Forskningen som följer kommer att vara fokuserad på de utmaningar som finns för att skapa hållbara energilagringslösningar för transporter och storskalig lagring men också för medicintekniska och bärbara produkter. Batterier är flexibla och har god verkningsgrad men måste kunna lagra mer energi, hålla längre, vara billigare och miljövänliga, säger professor Kristina Edström som koordinerar projektet, i ett pressmeddelande.

Battery 2030+ samlar intressenter från såväl akademi och industri som politik och samhälle och täcker in hela värdekedjan från mineraler, material och produktion till användning och återvinning.

Läs mer om Battery 2030+ här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)