JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Linnéuniversitetet i Växjö får starta civilingenjörsutbildning i mjukvaruteknik. Det slår Universitetskanslersämbetet fast. Redan till hösten nästa år planerar universitetet att dra igång den första utbildningen.

– En av våra styrkor är smartare mjukvarusystem, vilket är ett genomgående tema i utbildningen, säger Morgan Ericsson, docent i datavetenskap och programansvarig för utbildningen, i ett pressmeddelande.

Linnéuniversitetet har under flera år arbetat målmedvetet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en civilingenjörsutbildning. Och nu har alltså Universitetskanslersämbetet bifallit ansökan.

– Det är glädjande att UKÄ ser detta som en eftertraktad profil och att de ser ser behovet av en civilingenjörsutbildning vid Linnéuniversitetet, utifrån både ett regionalt och ett nationellt behov av civilingenjörer inom mjukvaruteknik.

Planeringen av civilingenjörsutbildningen i mjukvaruteknik är långt framskriden, och utbildningen kommer att dra igång i Växjö redan höstterminen 2020.

UKÄ:s beslut är dessutom en allmängiltig rättighet. Det innebär att Linnéuniversitetet i framtiden även kan starta civilingenjörsutbildningar i andra ämnen.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)