JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

De två svenska företagen – hjälmspecialisten POC och solcellstillverkaren Exeger – slår ihop sina påsar för att göra säkrare hjälmar. Tillsammans ska de ta fram solcellsdrivna och smarta hjälmar.

POC har gjort sig känt för att utveckla avancerade hjälmar för cyklister och skidåkare – allt för att förhindra och minimera konsekvenser av olyckor. Bland annat har företaget deltagit i ett Rise-projekt med syfte att ta fram en cykelhjälm med bakåtseende radar som upptäcker och med blinkande lysdioder varnar bilar som ligger cirka 60 meter bakom cyklisten.

Exeger utvecklar å sin sida solceller i en tryckprocess. Det är så kallade Grätzelsolceller – även kallade färgsensibiliserade solceller eller Dye Sensitised Solar Cells (DSC). De tryckta solcellerna är mycket tunnare och mer flexibla än solceller i kisel.

Nu ska de två gemensamt utveckla solcellsdrivna och smarta hjälmar.

I ett pressmeddelande kommenterar Jonas Sjögren, vd på POC, samarbetet och det egna företagets koncept kallat ”Whole helmet”.

– Genom att integrera digitala lösningar kan vi skydda en användare före, under och efter en olycka. Exegers unika material öppnar för nya möjligheter, att skapa hjälmar med oändlig energitillgång är nyckeln till idéer och innovationer som vi har, och som har potential att revolutionera säkerheten.

På cykelmässan Rouleur Classic – med start idag i London – presenterar de två företagen sin teknik, samt hur de kommer att utveckla, konstruera och tillverka en solcellsdriven hjälm.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)