JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Analog Devices köper Test Motors, ett spanskt företag som specialiserat sig på att förutsäga underhåll av elmotorer och generatorer. Därmed utökar ADI sin portfölj av lösningar för tillståndsbaserad övervakning.

Köpet av Test Motors är ett led i en ny strategi som startade i fjol när ADI köpte det franska startuppföretaget Otosense.

Otosense startade med att utveckla mjukvara för att förbättra hörseln hos människor, men under utvecklingsarbetet började grundarna fundera på om tekniken även kan anpassas för maskiner. Därmed skapade de maskinlärningsmjukvara som kan lära sig att känna igen ljud och vibrationer och på så sätt ”höra” om fel är på väg att uppstå i en maskin på industrigolvet eller i en bilmotor.

Nu vill ADI kombinera AI-mjukvaran från Otosense med Test Motors produkter och tjänster som upptäcker fel i elmotorer innan de orsakar skador. Således vill företaget erbjuda ett system som kan utföra fullständig och tidig upptäckt av avvikelser för att undvika oväntade och kostsamma driftsstopp – eller kort och gott: avancerad hälsokontroll för maskiner.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)