JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycronics två divisioner blir fyra

Elektronikproduktions- och maskritarbolaget Mycronic har vuxit kraftigt de senaste åren, både organiskt och genom ett antal förvärv. För att kunna fortsätta växa och dessutom öka lönsamheten delas elektronikproduktionsdelen nu upp i tre separata divisioner.

Omorganisationen kan ses som en första åtgärd av den nya vd:n Anders Lindqvist som ersatte Lena Olving i maj förra året.

– Koncernstrukturen blir mer skalbar och kommer att underlätta för Assembly Solutions att nå en rörelsemarginal över 10 procent 2021, säger han i ett pressmeddelande.

De fyra divisioner blir:

Assembly Solutions High Flex
Fokus på marknader för flexibel tillverkning, framför allt i Europa och USA. Inkluderar nuvarande divisionerna Ytmontering och Inspektion.

Assembly Solutions High Volume
Fokus på högvolymmarknader i Asien. Inkluderar nuvarande division Dispensering.

Assembly Solutions Global Technologies
Fokus på avancerade tillverkningslösningar med hög differentiering som stöds av långsiktiga och gynnsamma trender. Inkluderar nuvarande division Monteringsautomation.

Pattern Generators
Fokus på att behålla nuvarande ledande position inom segmenten bildskärmar och multi-purpose samt etablera Pattern Generators som en ledande leverantör av laserbaserade maskritare till halvledarindustrin.

En konsekvens av att verksamheten går från två till fyra divisioner är att koncernledningen förändras. Nya medlemmar blir Ivan Li med ansvar för High Volume medan Michael Chalsen får ansvar för Global Technologies. Thomas Stetter, som tidigare haft ansvar för hela elektronikproduktionsområdet får ansvar för High Flex medan Charlott Samuelsson fortsätter som chef för Pattern Generators.

Den nya organisationen börjar gälla i april.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)