JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Coronaviruset: Ericsson hoppar av MWC

På grund av coronaviruset har Ericsson fattat beslutet att hoppa av från telekombranschens årliga jättevenemang Mobile World Congress i Barcelona. Ericsson kommer istället att demonstrera sina nya lösningar på en serie lokala evenemang.

”Med anledning av utbrottet av det nya coroonaviruset har Ericsson tagit beslutet att avstå från industrievenemanget GSMA Mobile World Congress Barcelona 2020, eftersom hälsan och säkerheten hos anställda och kunder inte kan garanteras.”

Så skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Företaget säger sig noggrant ha följt utvecklingen kring coronaviruset och övervägt de rekommendationer som getts från myndigheter och internationella organisationer, som WHO. Företaget har redan vidtagit olika åtgärder för att trygga sina anställdas hälsa och säkerhet, och för att minimera påverkan på sin verksamhet.

Ericsson konstarerar att GSMA har gjort allt i sin makt för att minimera riskerna och att riskerna för företagets besökare trots allt skulle ha varit små även om Ericsson närvarat. 

MWC äger rum i Barcelona om drygt två veckor.

– Vi har inte tagit lätt på detta beslut. Vi hade verkligen sett fram emot att få visa upp våra senaste innovationer på MWC, säger Ericssons vd och ordförande Börje Ekholm

– Det är högst olyckligt. Men vi är övertygade om att det mest ansvarsfulla affärsbeslutet är att dra tillbaka vårt deltagande från årets evenemang.

Ericsson kommer att hålla en serie lokala evenemang under vinjetten ”Ericsson Unboxed” för att visa upp de demonstrationer och mässmaterial som företaget tagit fram för mässan.
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)