JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 november 2021 VECKA 47

Under år 2026 kommer USA att installera 15 gånger mer kapacitet i energilager än USA installerade under år 2019. Tillväxten sker i allt från kraftverk till hemmabatterier.

Mellan de sju åren från 2019 till 2026 kommer marknaden för energilager – alltså den årliga installerade kapaciteten – att öka från 523 MW till 7300 MW. Prognosen kommer från analysföretaget Wood Mackenzie och Energy Storage Association. 

Observera att prognosen inte handlar om den totala installerade kapaciteten, utan om hur mycket som installeras under ett enda år.  Under år 2019 installerades det 523 MW. Under år 2026 kommer det att installeras 7300 MW.

Det finns en enkel skattning av värdet på denna marknad: en dollar per watt.

Batterierna används till flera olika saker. Av nätaktörer för frekvensreglering och andra elnätstjänster, av hushåll som störs av elavbrott, av solkraftverk som vill jämna ut sin output och av kraftstationer som vill sänka sin topp-efterfrågan för att slippa uppgradera  kraftledningar.

Redan i år trefaldigas marknaden och mellan 2020 och 2021 kommer den att fördubblas. Det är kraftbolagens investeringar som står för merparten av ökningen.

Det som driver intresset från hemmamarknaden just nu är störningar i elförsörjningen i Kalifornien efter omfattande bränder. Där stöds hushålls investeringar i energilager.

Energilager i USA är en marknad som vuxit upp under de senaste tio åren. Liksom i Sverige håller marknaden för elnätstjänster på att öppnas upp för fler aktörer.

KÄLLA: Energy Storage News

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus