JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Du ser en vilt främmande människa plötsligt sätta sig i din bil och åka iväg! Men allt är i sin ordning. Du tar en titt i appen från svenska biltillverkaren Nevs och den rapporter att din privata bil just blivit uthyrd.

Pengar kommer att dyka upp på ditt konto. Nevs har tecknat alla försäkringar som krävs och kontrllerat körkortet på uthyraren.

Det här är en tjänst som Nevs hade planerat att rulla ut i Sverige senare i år. Men med anledning av coronakrisen gör Nevs en rivstart och startar tjänsten redan nu, lokalt i Stockholm. 

Tanken med tidigareläggandet är att människor plötsligt blivit isolerade i sina hem och kanske dessutom vill undvika att använda kollektivtrafik eftersom det kan bryta det social avståndet alla förväntas hålla.  

Anmäler du dig till tjänsten får du med posten hem en låsbar box, avsedd för din bilnyckel. Nevs kan låsa upp den över mobilnätet.  Dessutom får du – förstås – en flaska desinficeringsmedel för handskfacket.

Du som vill använda tjänsten tankar hem en app.

Charlotte Eisner

– När du behöver göra olika ärenden är detta ett tryggt alternativ till att åka kollektivt, säger Charlotte Eisner, ansvarig för etablering av nya tjänster på Nevs.

– Det kan också vara ett sätt att tjäna lite pengar på sin bil – eller ganska mycket – när den inte används.

Tjänsten har testats i Hammarby Sjöstad och beskrivs såsom varandes i betaversion.

Share-appen kommer finnas tillgänglig på App Store och Google Play inom kort och företaget tar emot intresseanmälningar via sin hemsida. 

Nevs Share är den första i en rad av kommande produkter från Nevs för mobilitet, bildelning och Mobility as a Service. I framtiden kommer Nevs att kasta in sina egna elbilar i poolen och ännu längre in i framtiden också sina självkörande fordon. 

Bilpooler innebär att färre bilar behöver tillverkas och att det vid varje transport är möjligt välja det mest lämpliga fordonet för ändamålet – från skåpbil till mini.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus