JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Uppsalaföretaget Chromogenics, som utvecklar och tillverkar smarta fönster och solskydd, varslar om uppsägningar och permitteringar som direkt följd av den pågående Coronapandemin. Drygt hälften av personalen berörs.

Chromogenics affärsidé är glas som kan reglera ljusinsläppet på liknande sätt som en gardin eller persienn. Företaget tillverkar en film vars genomskinlighet kan styras elektroniskt från transparent till helt ogenomskinlig. Filmen byter transparens när ett av dess skikt laddas och laddas ur.

Nu meddelar företaget att det varslar och permitterar 20 personer av total 36 anställda. Allt för att säkerställa företagets likviditet.

Som anledning pekar företaget på ett flertal faktorer. Det handlar exempelvis om fördröjd orderingång, fördröjda leveranser av glasprodukter och en underleverantör av elektrokrom folie som har problem med kvalitet.

Till detta kommer att en pågående installation av nyköpta sputtermaskiner fördröjts då ett antal engelska konsulter kallats hem med anledning av pågående Coronapandemi.

Förutom varsel och permittering ansöker företaget om publika stimulanserbjudanden. Likaså behöver det förhandla om senareläggande av betalningar med leverantörer och fordringsägare, som exempelvis Energimyndigheten.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)