JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Corona stoppar stormöte om elstandarder

Den 5:e till 9:e oktober skulle världens främsta experter inom elektroteknisk standardisering ha kommit till Stockholm för IEC General Meeting 2020. Coronapandemin har fått Svensk Elstandard att ställa in arrangemanget.

Mer än 2 000 experter planerade för att resa till Stockholm och delta i IEC:s 84:e årsmöte. IEC (International Electrotechnical Commission) är en global organisation med uppdrag att skapa världsstandard på det elektrotekniska området.

Nära 90 länder deltar i arbetet och IEC General Meeting är den årliga stora mötesplatsen för de tusentals experter som utgör organisationens kärna.

– Ingen kan i dag säkert säga hur den pandemi vi nu upplever kommer att påverka våra liv och vårt samhälle i september, men att låta drygt 2 000 deltagare från hela världen mötas i Stockholm så snart efter sommaren är en risk vi inte kan ta, skriver SEK i ett pressmaddelande.

IEC kommer framöver, i samarbete med SEK, att kontakta samtliga tekniska kommittéer som skulle ha deltagit på årsmötet och på bästa sätt för respektive kommitté, försöka lösa den uppkomna situationen med inställda fysiska möten.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)