JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Efter ungefär fyra veckors stopp börjar den svenska fordonsindustrin att dra igång produktionen igen. Bland annat öppnar personbilstillverkaren Volvo sin fabrik i Torslanda idag.

Även lastbilstillverkaren Volvo liksom konkurrenten Scania är på väg att dra igång produktionen. Till att börja med handlar det om en mjukstart där det dels finns frågetecken kring leveranser av komponenter, dels är osäkert hur efterfrågan ser ut.

Volvo Cars skriver i ett pressmeddelande att även kontorsanställda som arbetat hemifrån återvänder till sina arbetsplatser. Lokalerna har genomgått en omfattande städning samtidigt som renhållnings- och städrutiner intensifierats. Frivillig temperaturmätning och pulsoxiometrar erbjuds vid huvudingångarna av biltillverkaren Volvo.

Fabriken i Gent, Belgien, kommer att öppna måndagen den 20 april, men med reducerad produktionstakt. Volvo Cars planerar att återuppta produktionen i South Carolina i USA måndagen den 11 maj.

Även Scania är på väg att dra igång produktionen liksom lastbils- och busstillverkaren Volvo.

– Vi har beslutat att påbörja en försiktig och blygsam återstart av det europeiska produktionssystemet den 21 april, säger Scanias presschef Hans-Åke Danielsson till nyhetsbyrån TT.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)