JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 1 december 2021 VECKA 48

Nya regler gör det förbjudet att sälja halvledarkomponenter till Huawei om amerikansk utrustning eller mjukvara används vid tillverkningen. Åtgärden träder i kraft om 120 dagar och gör det i princip omöjligt för bland annat TSMC att fortsätta leverera till Huawei.

Huawei har funnits på USA:s svarta lista sedan maj i fjol men hittills har företaget kunnat använda TSMC för att tillverka egenutvecklade kretsar. Huaweis halvledarbolag Hisilicon har vuxit till att bli en av TSMC:s största kunder och tog sig nyligen in på listan över världens tio största halvledarbolag.

Men företaget är beroende av TSMC för den senaste processgenerationen, de halvledarfabriker som finns i Kina kör äldre processer.

Det nya beslutet innebär att alla som tillverkar åt Huawei eller dess dotterbolag måste begära ett tillstånd från det amerikanska handelsdepartementet om de har amerikanska maskiner eller mjukvara i fabriken.

Några av halvledarbranschens största maskinleverantörer är amerikanska, som Applied Materials, KLA och Lam Research, dessutom är Cadene, Mentor och Synopsys dominerande pår konstruktionsverktyg, så det blir mycket svårt att kringgå beslutet.

Stoppet träder i kraft om 120 dagar vilket ger berörda företag tid att färdigställa de wafers som redan går i processen.

Beslutet finns här (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus